A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Rendészet és Közszolgálat ágazatán tanuló diákok felkészítő gyakorlaton vettek részt intézetünkben.

A biztonsági osztályon dolgozó kollégák az erre a célra kijelölt zárkában bemutatták az intézet által biztosított berendezési tárgyakat, eszközöket, a megfelelően kialakított ágyrendet, tájékoztatást nyújtottak a zárkákban tartható tárgyakról.

Forrás: SMBV Intézet

A diákok autentikus terepen szereztek tapasztalatot a tiltott tárgyak tipikus elrejtési módjairól, eközben a kézi fémkereső eszköz alkalmazásával is megismerkedhettek.

Forrás: SMBV Intézet

A középiskolások Kulcsár József csapatvezető tanár vezetésével a Belügyminisztérium szervezésében a II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyre készülnek. A március 2-i régiós válogatóversenyen a versenyzők büntetés-végrehajtási szakmai ügyességi feladatokat is végrehajtanak. Az előírásoknak megfelelő zárka és szekrényrendet kell kialakítaniuk, valamint 10 darab, a fogvatartottak birtokában nem tartható tárgyat kell megtalálniuk 5 percen belül.

Forrás: SMBV Intézet

Az intézet fontosnak tartja, hogy minél több középiskolai diák ismerkedhessen meg a büntetés-végrehajtási szakmával, ezért támogatja és segíti a középiskolások felkészülését, rendszeresen részt vesz a bűnmegelőzési programok lebonyolításában.

Forrás: SMBV Intézet