Szent Adorján napján a Szegedi Fegyház és Börtön dísztermében, szeptember 7-én jutalmakat adott át az élenjáró dolgozóknak Tóth Ibolya bv. ezredes, a Nagyfa - Alföld Kft. ügyvezető igazgatója és Tikász Sándor bv. dandártábornok, intézetparancsnok.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

Az ünnepségen 29 aktív és 3 már nyugállományú kolléga kapott jutalmat és díszoklevelet. A központi ünnepségen hárman kaptak elismerést.

BFotó: Szegedi Fegyház és Börtön
Szent Adorjánról Kretovics László a Felsővárosi Templom plébános emlékezett meg az ünnepségen, aki beszédében felelevenítette a nikodémiai katonatiszt átváltozását, amikor látta az üldözött hithű keresztények jóságát.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

Lelkiismeretes volt, és mert dönteni arról, hogy pogányként megkeresztelkedjen. Szent Adorjánt azért végezték ki, mert másképpen gondolkozott, mint ahogy azt Rómában elvárták. A katonák, követek, kovácsok és börtönőrök védőszentje feltehetően 304-ben azért szenvedett vértanúságot, mert miközben pogány hitűként üldözte a keresztényeket, a huszonhárom üldözött jóságát és állhatatosságát tapasztalva megtért és keresztény lett.