A kialakult rendkívüli hóhelyzetre tekintettel a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet hólapátokkal, seprűkkel és önkéntes munkát vállaló fogvatartottakkal sietett a városok önkormányzatának segítségére.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetPéntek reggeltől nehezíti meg az egriek életét a folyamatos havazás, ami mind az autósokat, mind a gyalogosan közlekedőket érinti. Ilyenkor nagy szükség van a kétkezi munkára is.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA hivatalos szervek mellett sokan maguk is hólapátot ragadtak, saját portájuk környezetét takarították. A belváros járhatóvá tételéhez ezúttal a "Börtön a városért" program keretében a fogvatartottak is hozzájárultak.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetEz jelenleg a 86. alkalom volt, melynek során a fogvatartottak városszerte megtakarították az utcákat a hótól. A mostani munkában délelőtt 12 férfi, délután pedig 12 női fogvatartott dolgozott. Segédkeznek a hó eltakarításában a Bazilika és a Líceum előtti járdaszakaszon, a Kossuth utca irányába egészen az Egészségház utcáig.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet