December 5-én, a Heves Megyei Önkormányzat Gyermekotthona és Fogyatékosok Otthona lakóinak vittek ajándékot elítélt férfijaink.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA börtön és a gyermekotthon 2014. tavasszal vette fel kapcsolatot, akkor a gyümölcsöskert rendbetételéhez kért segítséget az igazgatónő. Az intézet női fogvatartottjai azóta havonta járnak az otthonba mesélni.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetMost 21 elítélt férfi vásárolt a saját költségén édességet a börtön boltjában. A gyűjtés eredményeként több mint 100 kisgyermek részére gyűlt össze ajándékcsomag.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetDecember 5-én két fogvatartott érkezett a gyerekekhez. Olyan Mikulás műsorral készültek, amelyben volt mese, dal és versmondás is. Mindenki kivette a részét a foglalkozásból, a gyerekek közül aki nem tudta a szöveget, az tapsolt vagy dúdolt.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetAz ünnepségen megjelent gyermekek nagy örömmel, meghatódva vették át a csomagokat a fogvatartottaktól.