A Magyar Börtönügyi Társaság tudományos kutatási tevékenység támogatására kiírt, Naprakészen pályázatára beérkezett munkák értékelése befejeződött. A 35 pályaművet nem csupán egyéni jelöltek, hanem esetenként kutatócsoportok nyújtották be.

A tervek – amelyeket egy, a 2017. I. félévben történő megvalósítás érdekében készítettek a szerzők – a lehetséges büntetés-végrehajtási témák széles spektrumát ölelték fel. A pályázatokban a fogvatartotti reintegráció mint legnépszerűbb tárgykör mellett a bv. intézetekben használható mérőeszközök validálásán át a nyelvészeti kérdésekig számos, az egyes tudományok módszertanával megközelíthető és körüljárható kérdéskör tűnt fel.

A nyertes pályamunkák megvalósítását az MBT egyenként bruttó 400.000 Ft támogatásban részesíti.

  • 1. helyezés: Kozák József – dr. Piczil Márta – Bánfi-Vida Adrienn: Az oktatás szerepének és hatásának vizsgálata nagyítéletet töltő fogvatartottak körében
  • 2. helyezés: Szalay Gergő: Az elítéltek munkamotivációjának empirikus vizsgálata
  • 3. helyezés: Dr. Takács-Miklósi Márta – Dézsi Judit: Reintegráció – tisztek és pedagógusok a társadalom szolgálatában.

A nyerteseknek szívből gratulálunk. A pályázat második üteme, a kiválasztott kutatási tervek kivitelezését követően az elkészített tanulmányok benyújtásával zárul.