A „Tudomány és bűnmegelőzés” elnevezésű nemzetközi konferenciát harmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, melynek 2018. május 25-én a Váci Fegyház és Börtön adott otthont.

A konferencia célja, hogy az európai uniós bűnmegelőzési projektek mellett bemutassák a magyarországi eredményeket, programokat is. A vendégek Hawaii-ról, Németországból, Csehországból, Lengyelországból, Belgiumból, Nagy-Britanniából és Máltáról érkeztek.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

Forrás: Váci Fegyház és Börtön


Kopcsik Károly bv. dandártábornok köszöntőjét és prezentációját követően intézetlátogatás keretében Tóthné Bartók Erzsébet tartott prezentációt a jobb agyféltekés rajzolás és festés szerepéről. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a projekt több büntetés-végrehajtási intézetben is sikeres. A látogatóknak ezt követően a fogvatartottak mutatták be rajztudományukat, majd az intézet kápolnájában egy kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

Forrás: Váci Fegyház és Börtön


A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács másik – az általános iskolás gyermekek körében igen népszerű – programjaként az intézet múzeumában mutatták be a „Szabadítsátok ki Gordont” interaktív csapatjátékot, melyet – angol nyelven –  a vendégekkel együtt az intézet személyi állományi tagjai is kipróbálhattak.

Forrás: Váci Fegyház és BörtönEzt követően bepillantást nyerhettek a fogvatartotti munkáltatásba, az intézet mellett működő Duna-Mix Kft. nyomdaipari részlegének segítségével.
Az átfogó, a magyar büntetés-végrehajtást bemutató szakmai nap a visszajelzések alapján kiemelten jól sikerült, hozzájárulva ezzel a kétnapos nemzetközi konferencia sikeréhez.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön