A közelmúltban a női fogvatartottak készültek farsangi műsorral, ezúttal a férfiak adtak elő tréfás színdarabot nőnap alkalmából.

A reintegrációs tiszt bevezetőjét követően a bv. intézetben néhány hete szerveződött fogvatartotti önképző német szakkör német nyelvű nőnapi köszöntőjét hallhattuk, majd következett a színi előadás.

 Fotó: Veszpérm Megyei Bv. Intézet

A színdarabot a Bakony Színjátszó csoport tagjai választották ki és vitték színpadra, segítségükre volt Kókai-Guruczi Andrea reintegrációs tiszt.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Az előadásra a női fogvatartottakon kívül meghívást kaptak a bv. intézetben dolgozó hölgyek is, így megtelt a hatvan fő befogadására alkalmas látogató helyiség.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

A fél órás vígjáték öt szereplője kitett magáért, felkészültek voltak, láthatóan élvezték az előadást és a vele járó sikert. A női ruhába bújt két férfi szereplő már akkor derültséget váltott ki, mikor megjelentek a színpadon, játékuk nyomán pedig sokak szemébe könnyeket csalt a kacagás. A színdarab végén a szereplők személyesen adták át azokat a kedves ajándékokat, amelyeket a férfi fogvatartottak heteken át készítettek a hölgyek részére. A néhány éve hagyománnyá vált nőnapi megemlékezés sok munkával és előkészülettel jár, de fontos üzenete miatt a bv. intézet támogatja ezt a kezdeményezést. Remélhetőleg a most tapasztalt színvonalon a jövőben is lesz ilyen előadás, és akad majd olyan férfi fogvatartott, aki szívesen áldozza idejét, energiáját a nők köszöntésére.