A Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán nagy feltűnést keltett az a két, rabruhába öltözött, óriási festményeket cipelő ember, akiket fegyőrök kísértek. Nem bűntény történt, éppen ellenkezőleg: a fogvatartottak adományt hoztak.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottaiból álló Bakony Színjátszó csoport  2016 júliusában a veszprémi Agórában nagy sikerrel mutatta be egyetlen előadáson "A tolmács" című vidám színdarabot. A jótékonysági előadásra jegyet nem kellett váltani, de a jelenlévők nemes célra adakozhattak. A teljes bevételt a fogvatartottak saját keresményükkel kiegészítve a kórház gyermekosztályán működő Emberkék Alapítvány számára ajánlották fel.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

A sajtónyilvános eseményen a mintegy 140 ezer forintos adományt Németh Éva bv. ezredes, intézetünk parancsnoka adta át a kórház gyermekosztályán működő Emberkék Alapítvány képviselőjének, Dr. Gajzer Éva és a gyermekosztályt vezető Dr. Szabó Éva főorvosok részére. A színjátszó csoportot képviselő két fogvatartott átnyújtotta az egyikük által festett két nagyméretű, a "Némó nyomában" című rajzfilmet megjelenítő festményt, valamint a bv. intézet női fogvatartottjainak kézimunkáit.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Gajzer doktornő biztosította az intézetet arról, hogy a befolyt összeg jó helyre kerül, nemes célra használják fel. Az Emberkék Alapítvány kizárólag a Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának támogatását vállalta, az egyébként szerény adományok mellett a bv. intézet részéről érkezett pénzösszeg nagy segítséget jelent.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Reméljük, a nemes cselekedet rávilágított a fogvatartottak segítő szándékára, a képek pedig mosolyt csalnak a beteg kis gyermekarcokra.