A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fogvatartottak által készített kakaós kalácsokat adtak át a martonvásári székhelyű Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium lakói részére az Annamajori Mezőgazdasági Kft. sütőüzemében. Az adományt Laczkó Lóránt bv. ezredes ügyvezető igazgató adta át Orbánné Molnár Anikó igazgató nő részére december 19-én.

Forrás:KDOBVI– Adni jó és most megtehetjük, hogy segítünk ezeknek a gyerekeknek. Nagyon jó érzéssel tölt el engem és az itt dolgozó fogvatartottakat is, hogy hozzá tudunk járulni a gyermekek boldogságához – hangsúlyozta a kft. igazgatója.

Forrás:KDOBVI

Az oktatási intézmény vezetője pedig kiemelte, hogy kifejezetten szoros kapcsolat köti össze az iskolát a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel és az Annamajori Kft.-vel, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt napokban a martonvásári objektum elítéltjei színdarabbal készültek a tanulóknak, melyet a börtön falain belül adtak elő.


Ezek az alkalmak bűnmegelőzési szempontból is jelentősek, hiszen a diákok, ha még közvetve is, de találkoznak a börtön világával, ami kellő visszatartó erővel bír.Forrás:KDOBVI

A sütőüzemben dolgozó egyik elítélt elmondta, hogy négy hónapja dolgozik a pékségben, ami a tanulás és munkavégzés lehetőségével nagy mértékben elősegíti a társadalomba történő visszailleszkedését. Az adományozással kapcsolatban kiemelte, hogy jólesik segíteni, ezért is vett részt olyan szívesen az adományok elkészítésében.