A Kolostorok és Kertek Kft. részére felajánlott madáretetők és odúk a jövőben a veszprémi óvodások környezettudatos szemléletének fejlesztéséhez járulnak majd hozzá.

A közelmúltban a veszprémi Kolostorok és Kertek Kft. gondozásában lévő területen végeztek elítéltek parkgondozói munkát. Eközben a bv. intézetben azok a fogvatartottak, akik biztonsági szempontok miatt nem kaphattak lehetőséget a külső helyszínen folyó munkavégzésre, a falakon belül, a börtön háziműhelyében készítették el azt a tíz madárodút és öt madáretetőt, amelyeket november 8-án ünnepélyes keretek között adott át az intézet parancsnoka.

Fotó: Napló

A Kolostorok és Kertek Kft. a felajánlott eszközöket a város óvodáinak ajándékozta, a gyerekek és az óvónők szemmel láthatóan örültek az ajándékoknak. Az Egry úti és a Csillag úti óvodák már tagjai a Zöld Óvoda Hálózatnak, a most kapott madárbarát eszközök a meglévő készleteik fejlesztéséhez járultak hozzá.

Fotó: Napló


Az átadón Némedi Lajos alpolgármester felhívta a jelenlévők figyelmét a jóvátételi munkák fontosságára, ahogy ő fogalmazott nem szabad azt elfelejteni, hogy a szabályok vétőivel szemben nem mindig a legfontosabb cél a megtorlás és a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedésének segítése közös felelőssége valamennyiünknek.

 

Fotó: Napló