2017. december 21. napján az EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola Zalaegerszegi Gyermekotthonában jóvátételi program keretében átadták a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szabadságvesztésüket töltő elítéltek által készített karácsonyi kézműves ajándékokat.

A meglepetések nagy örömet okoztak az intézmény lakóinak, az ajándéktárgyak elkészítése az ünnepi ráhangolódáson túl pedig hasznos időtöltést kínált a készítőik számára.

Az adventi időszak az ajándékok készítésén túl minden évben kiemelt jelentőséggel bír a fogvatartottak számára. Ilyenkor gyakrabban kerül sor jóvátételi programokra, adományok gyűjtésére, és azoknak rászorulókhoz történő eljuttatására. A 4 hét alatt 6-8 fogvatartott folyamatosan tevékenykedett, hogy minél több szövet és mézeskalács díszt készítsen, valamint tartós élelmiszer csomagokat is sikerült gyűjteni, melyeket az intézet lelkészével sikerült eljuttatni olyan családok számára, ahol – az ünneptől függetlenül – a szükség mindennapos.