A Börtönmúzeum pihenő programpontja az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjén

Publikálva: 2018. szeptember 12.

Miskolc adott otthont a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjének 2018. szeptember 7-9. között. A szeptember 8-i versenynapra a Börtönmúzeum is meghívást kapott a megyei Vöröskereszt szervezőitől.

(fotó: Bodnár Zsófia)A megmérettetésen 63 (21 megye, 3 korcsoport) 5 fős csapat vett részt az ország minden részéről, akiket még kiegészítettek olyan, a verseny lebonyolításába bevont résztvevők, mint az imitátorok, a kísérők és a versenybírók. A csapatok a belvárosban felállított 21 versenypont útvonalát járták be szeptember 8-án. Közel 10 helyszínen szakmai feladatot kaptak: valóságosnak tűnő, de szimulált baleseti helyzetekben nyújtottak elsősegélyt a járókelők között a miskolci utcákon; a többi állomáson pedig egyéb játékos feladatokat végezhettek, szórakozva pihenhettek a megfáradt versenyzők.

Az egyik ilyen, a lakosság érdeklődésére is számot tartó pont gazdája volt a Börtönmúzeum. A szervezők kérésének megfelelően olyan programmal kellett készülnünk, ahol profilunkat az ország minden tájáról érkező versenyzők kreatív, szórakoztató tevékenységek által ismerhetik meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vöröskeresztes szervezők számára kiemelten fontos volt, hogy a résztvevőknek rálátása legyen a megyénkben tevékenykedő legjelentősebb intézményekre és cégekre, ezáltal pedig pozitív képet kapjanak lakóhelyünkről. A Börtönmúzeum az elvárásoknak korábbi múzeumpedagógiai tapasztalatai alapján igyekezett eleget tenni, érdekes és látványos jelenlétet biztosítani, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját játékos formában bemutatni, közelebb vinni a versenyzőkhöz. Két bemutató helyszínt alakítottunk ki a múzeumi sátorhoz kapcsolódóan: műveleti csoportos kollégánk technikai bemutatót tartott a pihenő versenyzők számára, míg a többiek az ujjlenyomatukat rögzíthették egy erre az alkalomra készült papírlapon. (fotó: Bodnár Zsófia)

(fotó: Pavlics Tamás)

A Börtönmúzeumot működtető Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön vezetősége úgy ítélte meg, hogy ez az alkalom megfelelő lehetőség arra is, hogy célzottan szólítsunk meg olyan fiatalokat, akik később a büntetés-végrehajtás valamely területén képzelhetik el életpályájukat, ezért toborzóstand is kapcsolódott a pihenő programponthoz, melyen az Országos Parancsnokság által rendelkezésünkre bocsájtott PR anyagok (rövidfilmek, szórólapok, roll-up) segítségével keltette fel az érdeklődést kolléganőnk, a Személyügyi és Szociális Osztály főelőadója.(fotó: Pavlics Tamás)

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció