A Mozgás a Megelőzés és a Mentés volt a témája az idei Egészségnapnak

Publikálva: 2018. június 11.

2018. június 7-én ismét megrendezésre került a személyi állomány részére szervezett Egészségnap. A rendezvény helyszínének idén is a III. objektum adott helyet, ahol különböző programokkal próbálták a szervezők felhívni a figyelmet a mozgás és az egészségmegóvás fontosságára.

A programok között egészségügyi és mozgás témákban tartott előadások, megelőző szűrővizsgálatok (szemészet, vérnyomás-, vércukor-, valamint koleszterinszint-mérés), tanácsadások, és az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen ételek és italok kóstolásának, fogyasztásának lehetősége is szerepelt.

Fotó: Varga Henriett

Természetesen a hagyományokhoz híven idén is összekötöttük a kellemeset a hasznossal, az Egészségnap keretében meghirdetett véradáson az Országos Vérellátó Szolgálatnak 21 munkatársunk adott vért.
A tematikus nap előadásokkal kezdődött, aminek első témája „A szerelem kémiája” nevet kapta. Dr. Kiss-Diófalvi Katalin általános orvos beszélt a szerelem kialakulásáért felelős hormonokról, az agyban és a szívben lejátszódó folyamatokról. Felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen jó érzéssel is jár a szerelem, rengeteg fertőzés alakulhat ki a szerelmi együttlétek során, amiket nagyon fontos megelőzni, illetve ha már kialakult a probléma, nem szabad könnyelműen venni, kezelni azokat.
Elfogadta az intézet meghívását Gombor Virág szinkronúszó, aki mesélt a szinkronúszás izgalmas világáról, a sport jótékony hatásáról, valamint az általa vezetett BOOT CAMP foglalkozásokról, amivel kapcsolatban nagyvonalúan felajánlott a közönség tagjainak egy ingyenes bemutató alkalmat.

Fotó: Varga Henriett
Dr. Pintér János patológiai szakorvos folytatta a sort „A recsegő gerinctől a ropogó ízületekig” című előadásával. A doktor úr roppant szórakoztatóan beszélt az amúgy teljesen komoly, sokakat érintő mozgásszervi problémákról, valamint hasznos megelőzési tanácsokkal látta el a részvevőket. Prezentációját izgalmas jógapozíciós képekkel illusztrálta, melyek remek bevezetésül szolgáltak a következő előadó témájához.
Lágler Krisztián jógaoktató betekintést engedett mind a jóga szemlélet, mind pedig a mozgáskultúra világába. Megismertette a közönséggel azokat az egészségre jótékony hatással bíró mozdulatokat, testtartásokat, nyújtásokat, amik az irodai munka kártékony hatásait hivatottak csökkenteni.

Fotó: Varga Henriett
A napot Hangel Bálint mentős szakápoló zárta, aki a szakszerű elsősegélynyújtáshoz nélkülözhetetlen teendőket, gyakorlatokat ismertette a kollégákkal. Prezentációja nemcsak nagyon hasznos, hanem interaktív is volt, hiszen a vállalkozóbb szellemű munkatársak kipróbálhatták magukat a különböző életmentési feladatokban.

Fotó: Varga Henriett

Fotó: Kovács Klára bv. alez.
Az előadások közti szünetekben a résztvevőknek lehetőségük volt a vitaminokban dús „zöldség-gyümölcs szigetről” falatozni, illetve az édesszájú munkatársaink pedig Oláh Péter és Szekeres László cukrászok cukormentes süteményeit is megkóstolhatták.

Fotó: Varga Henriett
                                                                                               
(Varga Henriett)

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció