Egy nap alatt két helyszínen segítettek a fogvatartottak

Publikálva: 2018. szeptember 6.

A megyei pedagógiai szakszolgálat helyi intézménye, vagyis a közelmúltban új helyre költözött Nevelési Tanácsadó bejáratát csinosították, majd az Aprók Háza Tagóvoda udvarának eszközeit tették rendbe azok a fogvatartottak, akik önkéntesen vállalták részvételüket az EFOP Fogvatartottak reintegrációja című projekt keretében szervezett jóvátételi eseményeken.

A Pálhalmai Országos BV Intézet sándorházai objektumában is futó program keretében szervezték meg a jóvátételi eseményt, amelynek különlegességét az adja, hogy egy nap alatt két helyszínen is segítették a közelgő tanévkezdést a fogvatartottak.

A kedd délelőtti munkálatok során a Nevelési Tanácsadó új bázisának "telefújt" főbejáratát tisztították meg a feliratoktól a sándorházai EFOP-különítmény tagjai. Mint Kissné Korsós Ágnes, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye a program keretében rendezett sajtótájékoztatón elmondta, a gyors és nagyon látványos beavatkozás nyomán az eddigi csúfságok után kulturált bejáraton át közelíthetik meg a Deák Ferenc utcai intézményt az ügyfelek.

A tájékoztatón Brodmann Ákos bv. őrnagy, az EFOP program objektumi szintű szakmai vezetője kiemelte, a jóvátétel során minden szereplő gazdagodik: a kedvezményezett intézmények megújult külsővel várhatják a tanévkezdést, a bv. intézet jó ügyeket, jó kezdeményezéseket támogathat, az együttműködés főszereplői, a programba bekapcsolódott fogvatartottak pedig saját szerepvállalásukkal igazolhatják, hogy eredményesen járják a reintegráció útját. Ez utóbbi momentumot hangsúlyozta a reintegrációs programra már korábban jelentkezett Lépő Sándor is, aki elmondta, a fejlesztő foglalkozások, a családi beszélő után újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az EFOP keretében – és az egész csapat nevében azt is kiemelte, nagyon örülnek annak, hogy szerepet vállaltak a jóvátételben.

Egy rövid ebédszünet után újabb helyszínen, újabb feladattal folytatódott a jóvátételi munka, a "hatosfogat” a Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza tagintézményének udvarának kerti eszközeit újította meg – szintén látványos eredménnyel. A munkálatok végeztével külön köszönetet mondott a csapatnak és minden közreműködőnek Gyenes Józsefné intézményigazgató, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, aki kiemelte: egyfelől a jóvátételi munka révén megújult környezet várhatja szeptembertől a tagintézmény óvodásait, másrészt jó esélyt lát arra, hogy a közeljövőben hasonló együttműködésekre kerülhet sor.

És mivel mindenki jól járt, nagy az esély a folytatásra is!

készítette: Pálhalmai  Országos Bv. Intézet

készítette: Pálhalmai  Országos Bv. Intézet

készítette: Pálhalmai  Országos Bv. Intézet

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció