Pálhalma nyerte meg a Rendészeti Szervek Kupáját!

Publikálva: 2017. március 8.

A Dunaújvárosi Egyetem adott otthont a IV. Együtt a jövőtökért! Középiskolás Futsal Kupa és Rendészeti Szervek Kupája programsorozatnak, 2017. március 3-án. Fontos témákat érintő előadásokkal vártak minden érdeklődőt (nem csak a sport szerelmeseit), sőt egy fiktív bírósági tárgyalással is készültek a szervezők.

 Forrás: Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajátsi Intézet

Benépesült a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénája, negyedik alkalommal rendezték meg a középiskolás és rendvédelmi csapatok futsal kupáját. Összesen 15 csapat nevezett, akik 30 mérkőzést játszottak le, a rendvédelmi kupán induló és intézetünket képviselő csapat tagjai voltak: Mazán Balázs, Vincze Dezső, Boldog Zoltán, Gallai Tamás, Szili Zoltán, Papp Attila, Papp Norbert, Papp Nándor, Molnár Balázs, Márki Dénes, Tóth László, Keresztúri Balázs, Bényei Tamás.

Forrás: Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajátsi Intézet

 A játékosoknak farkasszemet kellett nézniük az Újváros Drogambulancia, a Sárbogárdi Rendőrkapitányság, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltség, a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csapataival. A kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzések végeztével a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csapata emelhette a magasba a kupát, második lett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, harmadik pedig a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága. A sportesemény mellett a hivatásos rendvédelmi szervek bemutatták munkájukat is az érdeklődőknek, intézetünk felvonultatta a különféle fegyverek és kényszerítőeszközök arzenálját, amelyeket akár a kezükbe is foghattak a diákok, feltehették kérdéseiket, fontos információkkal lehettek gazdagabbak.

Forrás: Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajátsi Intézet

 A toborzás mellett bűnmegelőzésről és a drogok káros hatásairól tartottak előadást a középiskolás korú diákoknak. Intézetünk parancsnoka, Balázs Péter bv. dandártábornok is pódiumra lépett és izgalmas és humoros történetekkel megtűzdelt prezentációjával mutatta be büntetés-végrehajtás történetét és intézetünket. Az eseménydús nap fő attrakciója egy fiktív tárgyalás volt, csoportos rablás esetében. Elsőként egy kisfilmet tekinthetett meg a nagyérdemű, ahol középiskolás diákok egy osztálytársukat károsítják meg, majd elfogják őket a rendőrök és rövid idő alatt egy bírósági tárgyaláson találják magukat. Az események ettől a ponttól kezdve valóságosnak tűnhettek, hiszen a közönség előtt történt minden, a csuklójukon kattant a bilincs és kollégáink vezették a tárgyalóba a feltételezett elkövetőket. A tárgyalást dr. Simon Zoltán bíró vezette. Természetesen az oktatófilmben és a tárgyaláson résztvevő diákok csak szereplők voltak, és kitalált karaktereket személyesítettek meg.

Forrás: Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajátsi Intézet

 

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció