A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben újabb programmal, egy angol nyelvi szakkörrel segítjük a fogvatartottak reintegrációját.

fotó: Békés Megyei BV. Intézet

A bv. szervezet egyik fő célja és elve, hogy a fogvatartottak szabadulásuk után sikeresen visszailleszkedjenek a társadalomba és annak jogkövető tagjává váljanak. Ezt a célt és elvet intézetünk maximálisan szem előtt tartva ismét egy reintegrációt elősegítő programot indított, most a gyulai intézetben  lakó fiatalkorúak számára.

Reintegrációs tiszt segítségével angol nyelvi szakkör vette kezdetét, melyet a résztvevők nagy lelkesedéssel fogadtak. Ezen kezdeményezéssel szeretnénk a fogvatartottakat egy olyan alapfokú nyelvtudáshoz hozzásegíteni, mellyel szabadulásuk után akár idegen nyelvű munkakörben is megállhatják a helyüket. A szakszerűen felépített tananyag tartalmazza a mindennapi élethez szükséges szavakat, kifejezéseket, amikkel a civil életben nyelvtanfolyamon vagy nyelvvizsgára felkészülés esetén megkönnyíthetjük a társadalomba történő visszailleszkedést.