Hatvanórás cipőfelsőrész-készítő tanfolyamon vehettek részt az elítélt nők a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A büntetés-végrehajtás gazdasági társasága, az Ipoly Cipőgyár Kft. szervezésében megvalósuló hatvanórás cipőfelsőrész-készítő tanfolyamon 17 női elítélt vehetett részt a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Fotó: Heves Megyei Bv. IntézetA képzést Balog Lajos, a cég korábbi üzemvezetője tartotta, aki 1987-től 2006-ig dolgozozott az Ipoly Kft. egri fióktelepénél. Az oktatások során a résztvevők megismerkedhettek a cipőfelsőrész-készítés alapfogalmaival, a gyakorlati órák során pedig gépismereti tapasztalatokra tehettek szert. Kipróbálhatták a serfoló-, kapcsozó-, ringliző-, valamint a tűzőgépek több típusát.

Fotó: Heves Megyei Bv. IntézetA február 5-én tartott záróvizsgán tizenheten tettek sikeres vizsgát, közülük négyen kiváló eredménnyel. A megmérettetés egy írásbeli tesztből, valamint gyakorlati vizsgából állt. A résztvevők a sikeres vizsgát követően, a tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt vehettek át.

Fotó: Heves Megyei Bv. IntézetFontosnak tartjuk, hogy a szabadulás előtt álló fogvatartottak olyan szakmával rendelkezzenek, amellyel a börtönfalakon kívül el tudnak majd helyezkedni. Szabadulásukat követően, piacképes szakmájuk birtokában, nagyobb lehetőségük lesz a társadalmi beilleszkedésre.