A nyári hónapokban sem voltak üresek a Márianosztrai Fegyház és Börtön tantermei. A TÁMOP 5.6.3. keretein belül, uniós támogatással megvalósuló programban tizenhét fogvatartott mezőgazdasági munkás szakképesítést szerzett, tizenöten pedig megtanultak a targoncával bánni. Tudásukat már az intézetben is, de szabadulásuk után mindenképpen hasznosítani tudják.

Az idén január 1-jén bevezetett új bv. törvény a fogvatartottak sikeres reintegrációját nevezi meg a büntetés-végrehajtás egyik legfontosabb feladataként. Ehhez szervesen kapcsolódik az intézetekben folyó  "A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje" című kiemelt projekt. A juh kondíciójának jellemzése is vizsgafeladat volt. Forrás: Márianosztrai Fegyház és Börtön A személyiségfejlesztő tréningek teljesítése után szakmát tanulhattak a résztvevők. Célirányosan, hátralévő idejük, meglévő képességeik és érdeklődési körük figyelembevételével választhattak.


Az elmélethez az intézet tantermeit, a gyakorlat megszerzéséhez az intézet kertészetét és állattartó telepét, a targoncások pedig a NOSTRA Kft. raklapjait vehették igénybe. A legügyesebbek azóta már munkába is állhattak. Egyik vizsgamodul a géptan volt. Forrás: Márianosztrai Fegyház és Börtön

Bizonyítvány a "tyúklábminta" árnyékában. Forrás: Márianosztrai Fegyház és Börtön