Az idei évben a Büntetés-végrehajtási Szervezet rendezésében zajlott a BM Országos Atlétikai Bajnokság.

A Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Konferencia Központjának szervezésében 2017. május 24-én Budapesten rendezték meg a Belügyminisztérium Országos Atlétikai Bajnokságát az IKARUS sportpályáján.

fotó: BvOP

A rendezvényt ünnepélyes keretek között Szabó Zoltán bv. ezredes az Oktatási Központ igazgatója, valamint Menczer Gusztáv, a belügyminiszter főtanácsadója nyitotta meg. A verseny 27 csapat és több mint 390 versenyző részvételével zajlott, 8 női és férfi versenyszámban, valamint végül a svéd váltófutással.

Az országos és megyei rendőr-főkapitányságok, a katasztrófavédelmi igazgatóságok, a büntetés-végrehajtási intézetek, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ munkatársai mellett a rendészeti szakgimnáziumok hallgatói is részt vettek a megmérettetésen.

fotó: BvOP

fotó: BvOP

fotó: BvOP

 

 

 

fotó: BvOP

fotó: BvOP

fotó: BvOP

fotó: BvOPA versenyszámok díjazottjainak az elismerő okleveleket az Oktatási Központ részéről Szabó Zoltán bv. ezredes, igazgató és Dr. Nádasi Béla bv. ezredes, igazgatóhelyettes, valamint Dr. Gubicza József tü. ezredes, az OKF Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának főosztályvezetője adta át.

fotó: BvOP

 

fotó: BvOP

fotó: BvOP

fotó: BvOP

fotó: BvOP

fotó: BvOP

 

A bajnokság összetett pontversenyét szoros küzdelemben a Készenléti Rendőrség csapata nyerte újra megelőzve a Terrorelhárítási Központ csapatát.

 

 

fotó: BvOP

 


  

 

 
 


 

Az összetett csapatverseny végeredménye a következő:

I. Készenléti Rendőrség
II. Terrorelhárítási Központ
III. Körmendi Rendészeti Szakgimnázium
IV. Miskolci Rendészeti Szakgimnázium
V. Szegedi Rendészeti Szakgimnázium
VI. Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Büntetés-végrehajtási csapatok eredményei a következők:

XVI. Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
XIX. Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, valamint a Szombathelyi Országos Bv. Intézet
XXV. Budapesti Fegyház és Börtön