Adománygyűjtési akcióba kezdett a büntetés-végrehajtási szervezet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa számára. Az összegyűlt adományt Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ünnepélyes keretek között adta át a szervezet munkatársának szeptember 6-án.

A kezdeményezést a II. Országos Börtönszínházi Találkozón indította útjára a Fogvatartási Ügyek Szolgálata, de az adományokat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának állománya is kiegészítette. Az összegyűlt százezer forintot Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ünnepélyes keretetek között adta át Tar Emesének, az alapítvány adományszervezőjének.

Fotó: Apró Andrea - BvOP
A Piros Orr Bohócdoktorok már húsz éve látogatják országszerte a beteg gyerekeket, időseket, hogy vidámságot vigyenek mindennapjaikba, és mosolyukkal, trükkjeikkel, énekükkel jó kedvre derítsék őket. Szervezetük keretein belül jelenleg 25 bohócdoktor dolgozik, akik az elmúlt 20 év alatt több mint 286 ezer beteg gyermeknek, valamint több száz idős embernek hozták el a gyógyító nevetést.

Fotó: pirosorr.hu
Reméljük, hogy adományunk segítségével a bohócdoktorok még több beteg arcára csalnak majd mosolyt!