BEMUTATKOZÁS

A rendészeti felsőoktatás és így a Rendészettudományi Kar – küldetésnyilatkozatának megfelelően – a Rendőrség, a Büntetés-végrehajtás, a Katasztrófavédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint a magánbiztonsági szféra számára képez magas szakmai kvalitással és megfelelő értelmiségi attitűddel rendelkező, felsőfokú szakképzettségű szakembereket. A képzések célja, hogy a képzettséget megszerzők a rendvédelem területén, valamennyi szolgálati ágban képesek legyenek a helyi, a területi és a központi szervekben tisztként, kormánytisztviselőként, köztisztviselőként vagy közalkalmazottként felsőfokú szakmai végzettséget igénylő munkakörök betöltésére, valamint azonnal vagy belátható időn belül a helyi vagy azzal azonos szintű szerv vezetői munkakörét ellátni.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszéke az egyetlen felsőoktatási hely ma Magyarországon, ahol a büntetés-végrehajtási szakmát, hivatást oktatják. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy szakmailag maximálisan felkészült, emberileg hivatástudattal bíró és elkötelezett büntetés-végrehajtási tiszteket bocsássunk ki, a magyar büntetés-végrehajtási szervezet épülésére.


Tanszékvezető:

Prof. Dr. Ruzsonyi Péter
c. bv. dandártábornok PhD
büntetés-végrehajtási főtanácsos
tanszékvezető egyetemi tanár
Telefon: 06-1-432-90-21
E-mail: qrHcvHRHMzSP3DhNcnV6c29ueWkucGV0ZXJAdW5pLW5rZS5odQ==
Oktatott tantárgyak:
• Büntetés-végrehajtási pedagógia
• Kriminálpedagógia
• Criminal pedagogy

 
Titkárság:
241-es szoba
Telefon: 06-1-432-90-21
E-mail: AFACTULL4iT5mUlRLX0J1bnRldGVzLXZlZ3JlaGFqdGFzaV9UYW5zemVrQHVuaS1ua2UuaHU=
A tanszékvezető és az oktatók fogadóórája a tanszéki hirdetőtáblán megtalálható (bejelentkezés a titkárság telefonszámán).

Titkárnő:
Halász Krisztina
Telefon: 06-1-432-90-21
Belső: 
Fax:
E-mail: Eldialf5mmEzzaGFsYXN6LmtyaXN6dGluYUB1bmktbmtlLmh1