Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által hatodik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mellett az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is részesült a kitüntető elismerésben.

A díjátadón a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága részéről Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese, valamint Sipos János bv. alezredes, a BvOP Humán Szolgálat Személyügyi Főosztály vezetője vett részt. Az elismerést 51 szervezet, intézmény, illetve cég képviselője vehette át. A rendvédelmi szervek közül idén öten részesültek az elismerésben, ezek közül három a büntetés-végrehajtás kötelékébe tartozik. A díjakat Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adta át.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Novák Katalin a Magyar Állami Operaházban, amely szintén elnyerte már a családbarát minősítést, azt mondta, a biztonsághoz szükség van fizikai és anyagi biztonságra, a családbarát gondolkodás kialakítására és meghonosítására. Úgy fogalmazott, a munkavállalás és a gyerekvállalás egymást erősítő tényező, stabil munkahely mellett könnyebb gyereket vállalni, a gyermek pedig pluszmotiváció lehet a munkavégzésben.

A díjazottakról azt mondta, ők felismerték, hogy motiváltabbak lesznek a munkavállalók, ha családbarát intézkedéseket tapasztalnak a munkahelyükön. A kormány is szeretne ezek kialakításában segíteni, ezért fejlesztési forrásokból különböző pályázatokkal is támogatják a családbarát munkahely kialakítását.

A pályázatok elbírálása során egyszerre értékelték a munkahelyek már meglévő és tervezett családbarát intézkedéseit. A pályázati kiírás szerint a díjazottak az erkölcsi elismerés mellett legfeljebb kétmillió forintos támogatást is elnyerhettek. A díj kommunikációs értéket is képvisel, hiszen a cím egy évig tartó használati jogának elnyerése hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói arculatának kialakításához.

Forrás: kormány.hu

Fotó: Fekete Attila