A cseh büntetés-végrehajtási szervezet 8 fős delegációja tett szakmai látogatást a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a Svétlá nad Sázavou Börtön állományából, Gabriela Slováková Intézetparancsnok vezetésével.

Fotó: Simon TamásA delegáció tagjai a szakmai látogatás során először megismerkedhettek a magyar büntetés-végrehajtási szervezet felépítésével, jogszabályi hátterével, a foglalkoztatási formákkal, a reintegrációs feladatokkal, illetve programokkal. Majd tájékoztatást kapak az intézet történetéről, a fogvatartotti és a személyi állomány összetételéről. Kiemelt hangsúlyt kapott az intézet reintegrációs tevékenysége, ezen belül is a sok éve futó "Börtön a Városért" program, valamint a "Meseterápia".

Fotó: Simon TamásA delegáció ezután megtekintette az intézetet, a fogvatartottak elhelyezési körletét, a költségvetési munkáltatást, valamint betekintést nyerhettek az Ipoly Kft. által biztosított munkáltatási folyamatokba.

Fotó: Simon TamásGabriela Slováková intézetparancsnok rendkívül pozitívnak és hasznosnak értékelte az intézetünkben tett látogatást, valamint szorgalmazta a szakmai kapcsolat kibővítését.

Fotó: Simon Tamás

Fotó: Simon Tamás

Fotó: Simon Tamás