Nemzetközi táborban tartott színes bemutatót az intézet műveleti csoportja. Július 5-én Sárospatakon jártak kollégáink.

A Tündértánc Nemzetközi és Élményterápiás Tábort hosszú évek óta szervezik rákos és fogyatékkal élő gyermekek számára, melynek résztvevői hazánk valamennyi gyermekonkológiájáról érkeztek, de a programokon a határon túl élő magyar gyermekek is rendszerint jelen vannak. A kilencedik alkalommal megrendezett tábornak a sárospataki Tengerszem Camping adott otthont.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Ezúttal 120 gyermek részére tartott bemutatót a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön műveleti csoportja, melynek tagjai maguk is izgalommal várták, és készültek nemcsak a közelharc gyakorlatokkal, hanem a szolgálati kutyával bemutatott gyakorlatok végrehajtására is. A résztvevők megtekinthették a büntetés-végrehajtásnál rendszeresített technikai eszközök egy részét, utazhattak a rabszállító autóban, sőt a börtönmúzeum meglátogatására is lehetőségük nyílt.


Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Az intézet állománya 2010 óta vesz részt a tábor programjában, mely rendszerint osztatlan sikert arat az érdeklődő és kíváncsi gyermeksereg körében. A visszajelzések alapján programunkkal ezúttal is sikerült különleges élményt biztosítani a gyermekek számára, és kollégáink is örömmel tértek haza, mert – hozzájárulva gyógyulásukhoz – színt varázsolhattak a gyerkőcök mindennapjaiba.