A Magyar Vöröskereszt Szervezete és intézetünk együttműködési megállapodásának jóvoltából április végén az intézet oktatótermében átfogó egészségügyi programon vehettek részt a személyi állomány tagjai.

Az egészségnapon szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, gyakorlati foglalkozásokkal és különböző tanácsadásokkal látták el az intézet dolgozóit.
Az állomány egészségi állapotának megtartása és fejlesztése érdekében Egészségterv készült, amelyet Mácsovics Rita törzszászlós, egészségügyi főápoló ismertetett a személyi állomány tagjaival interaktív előadás formájában, ahol a kollégák feltehették kérdéseiket is.

Fotó: Gy-M-S Megyei Bv. IntézetEzután az intézet nagy kultúrtermében Benkóné Somogyi Helgával, – a Vöröskereszt munkatársával – az egészséges táplálkozásról beszélgettek, majd ezt követően egy újabb előadás várt a kollégákra, ahol a testmozgás és a sport fontosságáról hallhattunk; sőt, az X-Body Stúdió Győr jóvoltából egy izomstimulációs gépet is kipróbálhattak a résztvevők.A testmozgáshoz és az egészségmegőrzéshez kapcsolódóan Nagy Szabina főtörzszászlós, az intézet élelmezésvezetője, végzett jógaoktató jógafoglalkozást tartott a kis kultúrteremben a kollégák számára.


Intézetünk hisz abban, hogy a munkavállalók egészsége közös érdekünk. Fontos, hogy a prevencióra helyezzük a hangsúlyt, így elkerülhetjük a különböző megbetegedéseket; a személyi állomány tagjai szürővizsgálatokon is részt vettek, amely az egészségprogram része. Így vérnyomás és BMI-mérésen, a nők mammográfiai vizsgálaton, a férfiak pedig Psa-szűrésen estek át.

Az elégedettségi kérdőívek alapján teljes a támogatottság a személyi állomány részéről!

A szervezők további munkájához sok sikert kívánunk!