Együttműködési megállapodást írtak alá a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetői július 12-én. A két szervezet az együttműködést a szakmai tapasztalatok hatékonyabb kihasználása és egymás kölcsönös segítése érdekében kötötte meg.

Az együttműködési megállapodást Juhász Attila bv. ezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka és Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója írta alá.

Fotó: Simon Tamás / HMBVI

A megállapodás lényege, hogy a szervezetek jobban megismerjék egymás alaptevékenységét, rendkívüli feladatok esetén minél előbb képesek legyenek azok gyors végrehajtására.

Fotó: Simon Tamás / HMBVI

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intzézet igény esetén – a külön jogszabályokban meghatározott módon – biztosítja a védekezésben résztvevő állományának a természeti- és civilizációs katasztrófák következményeire való felkészülést, a védekezésben és a kárelhárításban történő részvételt.

Fotó: Simon Tamás / HMBVI

A katasztrófavédelem munkatársai szakmai tanácsadással segítik az intézet állományának katasztrófavédelmi felkészülését és helyszíni szemle megtartásával is támogatják az intézetben elhelyezett veszélyes anyagok tárolását, szakszerű, szabályszerű elhelyezését.