A Büntetés-végrehajtás szervezetében egyedülállóként a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet már a második médiapartneri együttműködési megállapodását írta alá

Hosszas egyeztetések és megfelelő célok megfogalmazása előzte meg a Békéscsabai Médiacentrum Kft. és a gyulai bv. intézet között megszületett megállapodást. Mindkét fél legfőképp a szervezet egyik kiemelt feladatát a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba történő gördülékeny visszailleszkedést tartotta és tartja szem előtt.

Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, Opauszki Zoltán ügyvezető igazgató

Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, intézetparancsnok elmondta, hogy:

- A média talán az egyetlen, amely segítséget tud nyújtani abban, hogy az embereknek a fogvatartottakról alkotott képe pozitív irányba mozduljon. Célunk, hogy a civil társadalom még jobban megismerje azokat a jóvátételi programokat, melyekben a fogvatartottak a börtön falain kívül részt vesznek. Szeretnénk megmutatni, hogy képesek változni és újból a társadalom hasznos tagjai lenni.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója megfogalmazta:

-A Médiacentrumnak a törekvései arra fognak irányulni, hogy Békés Megye lakosságát tájékoztassa mindarról, ami közérdeklődésre tarthat számot a bv. intézettel kapcsolatban. A gyulai börtön részéről egy olyan innovatív, újszerű megoldásokban gondolkodó intézmény lett a partnerük, amely társadalmi felelőssége tudatában végzi mindennapi munkáját. Szeretnénk bemutatni azt, hogy az intézet mi mindent állít a fogvatartottak visszaintegrálásának szolgálatába. Bízunk benne, hogy ezzel a társadalomban velük szemben meglévő előítéletek, félelmek csökkenthetőek lesznek.

Partneri kézfogás

Záró momentumként nem maradhatott el ezek után a partneri kézfogás, ami egy új, lehetőségekben gazdag jövőt vetíthet elénk.