Az Adorján-Tex Kft. a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehatási Intézet telephelyén október 10-étől már két munkaterületen is folytat fogvatartotti munkáltatást. A korábban papírzsákokat hajtogató húsz fogvatartott mellett további hat kezdhette meg munkáját az újonnan kialakított konfekcionáló üzemben.

Az üzemcsarnokban 11 gépet telepítettek, amelyből 3 gépen indult be a munkavégzés, ahol főleg egészségügyi termékeket, például szájmaszkokat gyártanak.

Forrás: HBMBVI

A későbbi üzembehelyezést követően többek között az alábbi gépek állnak még "csatasorba": szalagvágógép, mullpólyavágó, mullpólyatekercselő, nem szőtt cipőkészítőgép, nem szőtt textíliát hajtogató automata gép, zig-zag sapkakészítőgép, illetve egy nagysebességű automata csomagológép is. Az új berendezések segítségével a sapkától a lábzsákig több egyszer használatos egészségügyi kellék is fogvatartotti munkáltatással készülhet majd. A gépek üzembehelyezése folyamatosan zajlik, a teljes kapacitás elérésekor 20 fogvatartott fog dolgozni az üzemcsarnokban.

Forrás: HBMBVI

Forrás: HBMBVI

Forrás: HBMBVI