Az idei évben is feltöltötték a fogvatartottak az üres iskolapadokat. Az általános iskolai oktatás mellett elindult a gimnáziumi 9. osztály és a másfél éves festő-mázoló-tapétázó szaktanfolyam is.

A kilencedikes gimnáziumi csoportban 18 felnőtt korú letartóztatott, illetve 8 fiatalkorú elítélt kezdte meg tanulmányait, az oktatókat a Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola delegálja intézetünkbe.

3 fiatalkorú elítélt általános iskolai oktatásban vesz részt, őket a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskolájának tanárai tanítják, ezen felül önkéntes egyetemi hallgatók korrepetálják.

A festő-mázoló-tapétázó szaktanfolyamon 18 felnőtt letartóztatott, valamint 2 fiatalkorú elítélt tanul. A szakmai képzés a Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma elnevezésű felnőttoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás keretében valósul meg.

A képzések lebonyolítása heti három alkalommal 5-6 tanóra keretében, intézetünk fiatalkorúakat fogva tartó telephelyén biztosított.

Fotó: Baranya Megyei Bv. Intézet