Molnár Attila neve már több büntetés-végrehajtási intézetben ismerős a rabok között. Ő az az amatőr fotós, andragógus, aki szabadidejét szívesen tölti a rácsok mögött.

Az andragógus önkéntesként több büntetés-végrehajtási intézetben is dolgozik, mint például a Balassagyarmati és a Váci Fegyház és Börtönben vagy a Zala Megyei Bv. Intézetben.

Intézetünk eddig csak az általa készített fotókat ismerhette meg, azonban egy együttműködési megállapodás keretében már filmklubot tartott a fogvatartottak számára börtönünkben.
Molnár Attila a csoportos foglalkozáson először egy filmet vetített a fogvatartottaknak.

Fotó:Gy-M-S Megyei Bv. Intézet

A filmvetítés után a „főszerep” a fogvatartottaké volt, mivel a film közös megtekintése után lehetőség nyílt arra, hogy gondolataikat megoszthassák és érzéseiket kifejezhessék. Molnár Attila szerint e beszélgetések során lehet a gondolataikat pozitív irányba terelni és a stresszt kezelni.
Az amatőr fotós, andragógus munkásságának célja a fogvatartottak társadalomba való visszatérésének elősegítése, a bv. intézetekben élők motiválása a tanulásra, mely szabadulásuk után nyújt segítséget, hogy megtalálják a társadalomba visszavezető helyes utat. A megtekintett film mondanivalója olyan jellegű volt, melyből mindenképp tanulhattak a részvevők.