Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete

 

A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetéből 2016. május 1-jével vált ki, és kezdte meg működését a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, ezért Tökölön a jövőben egy helyett két intézetben kerülnek elhelyezésre a fogvatartottak, ám a két intézet továbbra is közös területen helyezkedik el. A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete gazdálkodással összefüggő feladatait a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet látja el.

Tököl városa a Csepel-szigeten fekszik. A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete a város külterületén található.

A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete közel 150 fő fiatalkorú fogvatartott elhelyezését biztosítja, ezen belül elítéltek, előzetesen letartóztatottak vagy elzárást töltőket.

A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete – tekintettel a fiatalkorú fogvatartottak életkori sajátosságaira - nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, különösen az általános iskolai képzés befejezését tesszük lehetővé minden fiatalkorú fogvatartott számára, de természetesen a szakmaképzés is előtérbe kerül.

A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete a jogszabályoknak megfelelően hajtja végre a fogvatartottak reintegrációjának elősegítését, ennek keretén belül munkáltatással, iskolai oktatással, irányított foglalkozásokkal igyekszik megvalósítani a 49 fős állománnyal a törvényben meghatározott feladatait, céljait.

Pesti Ferenc bv. ezredes
bv. tanácsos
mb. parancsnok