A "Börtön a városért" program keretében július 28-án hat női fogvatartott ültetett virágot Egerben a Markhot Ferenc Kórház patakparti falán lévő virágtartókba. Ez a fajta jóvátételi munkavégzés nem idegen a város életében.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet "Börtön a városért" programjának kezdeményezése az elmúlt nyolc évben már több mint nyolcvan alkalommal segített a város szépítésében. Ezalatt az idő alatt közel tíz tonna szemetet gyűjtöttek össze, és körülbelül nyolcezer munkaórát dolgoztak az elítéltek városszerte.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetJúlius 28-án az egri börtön és a Markhot Ferenc Kórház közös szervezésében ötszáz tő virágot ültettek el a fogvatartottak.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetAz ültetést megelőző napon három férfi elítélt készítette elő a terepet annak a hat női elítéltnek, akik részt vettek az ültetésben. A virágokat Mezei György és Mezei Tímea virágtermelő vállalkozók adományozták a kórház részére.

 Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet