2016. december első napján került sor a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai által felajánlott édességcsomag átadására a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény kis lakói részére.

Idén júliusban több alkalommal hat-hat fogvatartott végzett jóvátételi munkát a Gyermekvédelmi Intézmény területén, ahol kezük munkája által újultak meg a kerti játékok, padok, felszerelések. Az elítéltek a csiszolás, festés, lazúrozás során a gyermekek hálás tekintetét látva arra az elhatározásra jutottak, hogy egyéb módon is szeretnének hozzájárulni a lakók mindennapjainak vidámabbá tételében.

Az elhatározást tett követte.  Az Intézet munkatársainak szervezésével 43 fogvatartott vásárolt a saját költségén édességet a börtön boltjában. A több héten keresztül zajló „adományozás” eredményeképpen több mint 50 kisgyermek részére gyűlt össze sok-sok édesség.

Forrás: Szombathelyi OBVI

A közelgő Mikulásra, valamint a Karácsonyi ünnepekre való tekintettel december elsején Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok parancsnok és Horváth Artúr intézményvezető jelenlétében került sor az ajándékok átadására.

Forrás: Szombathelyi OBVI

Az ünnepségen megjelent gyermekek nagy örömmel, meghatódva vették át a csokoládékat a szürke „egyenruhába” öltözött bácsiktól.

Az ajándékozás ötletgazdája a sajtó nyilvánossága előtt is elmondta, hogy többek között azért is viselte szívén a kezdeményezést, mivel egyik rabtársa ebben az intézményben nevelkedett, valamint családos emberek révén így szerettek volna örömet szerezni a hozzájuk hasonlóan jelenleg „igazi” család nélkül élő gyerekeknek.
Forrás: Szombathelyi OBVI