A megyei intézet egyik zárkájában fogvatartottak dolgoznak azon, hogy a helyiség állapota a korábbiakhoz képest jelentősen javuljon. Felújítják a padozatot, festik a falat. Mindezt költségvetési munkáltatás keretében, a házi műhely dolgozói végzik. A munkavégzés felügyelet mellett történik.

A börtön épülete több mint száz éves múltra tekint vissza. Ahogy minden más koros építmény, ez is folyamatos karbantartást és felújítást igényel. A munkálatokat éves szinten, előre elkészített programterv alapján végzik azok a fogvatartottak, akiket az intézet egészségügyi alkalmasság, valamint iskolai végzettség alapján arra alkalmasnak minősít.

Fotó: Baranya Megyei Bv. Intézet

A költségvetési munkáltatás keretén belül a háziműhely mellett a konyhán és a raktárban is dolgoznak. Természetesen az ilyen jellegű munkáért munkadíj is jár. Ahogy a civil életben, ebből a pénzből a fogvatartottak a napi szükségleteikre is fordíthatnak bizonyos összeget. Ilyen például a telefonálás és a vásárlás költsége, illetve ebből kerül levonásra a rabtartás is.

Fotó: Baranya Megyei Bv. Intézet