A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet személyállományának két főzőcsapata kapott meghívást a Csaba Csülökparádé gasztronómiai versenyére.

Intézetünk már nem kezdő a hasonló megmérettetésekben, hisz az elmúlt évek során, határon innenről és túlról is gasztronómiai sikerekkel térhettek haza a kollégák. A békéscsabai „erőpróbán” már visszatérő vendégként fogtak fakanalat – tudni érdemes, hogy néhány éve a több száz csapatos főzőversenyen első helyezést értek el a kollégák. 

A próbatétel reggelén viharfelhőkkel tarkított ég fogadta a csapatokat a Békéscsabai Sportcsarnok körül kijelölt főzőterepen. A családias, vidám hangulatú rendezvényen minden méteren újabb és újabb illatok fogadták az érdeklődőket, akik biztató szavakkal adták tudtára a versenyzőknek  tetszésüket. Az elkészült ételek zsűrizése után, nagy izgalommal várta mindenki az eredményhirdetést. Nem volt hiába való a várakozás, mivel az intézetünk BV. FC. névre keresztelt csapata különdíjban részesült. A háromtagú csapat kapitánya, Varga Zsolt elmondta, hogy az egyszerűségre és a tiszta ízekre törekedtek, a verseny nemcsak a kóstolásból, hanem a terítésből is állt. Az asztal megterítéséért a legjobb szépérzékkel megáldott személy - a csapat egyetlen női tagja - Nagy Mariann vállalt felelősséget és a kivitelezés osztatlan sikert aratott. Második csapatunk, ami „Büntetés” néven futott, ugyan díjazásban nem részesült, de mint elmondták, sok tanulsággal és élménnyel térnek haza és jövőre újra próbálkoznak.

Különdíjasok

BV. FC tagjai: Nagy Mariann, Varga Zsolt, Belinszky Csaba

„Büntetés” tagjai: Uhrin Ilona, Hafenscher Csaba Zoltán, Tóth Mihály