Háromnapos hivatalos látogatást tett Magyarországon 2016. augusztus 8-10. között Kakha Kakhishvili, Grúzia büntetés-végrehajtásért és pártfogó felügyeletért felelős minisztere és kísérete.

Fotó: BvOP

A grúz delegáció Pintér Sándor belügyminiszterrel, illetve Csóti András bv. altábornaggyal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokával és helyetteseivel folytatott megbeszéléseket.

 

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Látogatást tett egy fővárosi és egy vidéki börtönben, Pálhalmán megtekintette a büntetés-végrehajtás egyik gazdasági társaságának termelő tevékenységét.

Fotó: BvOP

 

Fotó: BvOP

 

A kétoldalú találkozók középpontjában az elítéltek foglalkoztatásának, oktatásának és képzésének gyakorlati tapasztalatai, valamint a büntetés-végrehajtási intézetek kockázatelemzési és -kezelési rendszere állt. A megbeszélések során kiemelten foglalkoztak a büntetés-végrehajtási szervezetek önellátási törekvéseivel, gazdálkodásával, a fogvatartottak részéről előállított termékek szerepével a belső ellátásban.

Fotó: BvOP

 

A tárgyaló felek leszögezték: készek kétoldalú kapcsolataik további fejlesztésére, törekvéseik a szakmai szintű egyeztetések, tapasztalatcserék bővítésére irányulnak.