Júliusban több héten keresztül, hat-hat fogvatartott végez napi hét órában jóvátételi munkát az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény területén, ahol keze munkájuk által újulnak meg a kerti játékok, padok, felszerelések.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai nem először vesznek részt jóvátételi munkában. Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok, az intézet parancsnoka ezúttal a Gencsapáti gyermekotthon vezetőjének ajánlotta fel a segítséget, amellyel a fogvatartottak a gyermekek játszóterét és parkját teszik rendbe, újítják fel. 

Forrás: Szombathely

A munkálatok során csiszolnak, festenek, lazúroznak. A festékeket az intézet egyik üzemeltetője, a Future Fm Zrt. ajánlotta fel.

Forrás: Szombathely
Megszépül az otthon környezete is, hiszen a növényzetet is ápolják, nyírják, gondozzák a fogvatartottak, hogy megszépült parkban játszhassanak tovább a gyerekek.

Forrás: Szombathely
A fogvatartottak a segítés szándékával, önként, szabadidejük terhére, és díjazás nélkül vesznek részt ezekben a munkákban minden alkalommal. Céljuk, hogy visszaadjanak valamit a társadalomnak abból, amit cselekményük elkövetésével elvettek.

Forrás: Szombathely

Az intézet mindig nagyszámú jelentkezőből választhat, így a hasonló munkákban a legjobb magaviseletű, legkisebb biztonsági kockázattal járó, szorgos fogvatartottak vehetnek részt.

Forrás: Szombathely

A tanulás és az önfejlesztés mellett minden munkavégzés, így a jóvátételi munka is jótékonyan hat a fogvatartottak önbecsülésére. Látják, hogy munkájuknak eredménye van, az hasznos, és másoknak örömet okoz. Ez további munkára, tevékeny mindennapokra sarkallja őket, amely rendkívül nagy segítséget jelent számukra a szabadulásukat követő beilleszkedésben is.

Forrás: Szombathely

A gyermekotthon vezetője nagyon köszönte a segítséget, és elégedett volt a már elkészült munkákkal, a fogvatartottak hozzáállásával, segítő szándékával.