A Gyulasport Nonprofit Kft. kezelésében lévő id. Christián László Városi Sporttelepen segítettek a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai, hogy az oda érkező sportolni vágyók kulturális, szép környezetben tölthessék el szabadidejüket.

Intézetünk továbbra is fontosnak tartja, hogy a helyi mikrokörnyezet számára pozitív példákkal közreműködjön a közösség érdekében. Ilyen példa volt május közepén a helyi sporttelepen való munkája a fogvatartottaknak, ahol a salakos atlétikapályát, a futballpályát és környezetét takarították, szépítették.

Kertes István ügyvezető elmondta: "Óriási segítség a fogvatarottak munkája, mivel maga a sporttelep nagyon nagy területen fekszik és attól függetlenül hogy a kollégák folyamatosan karbantartják a környezetet, mindig van mit csinálni. A munka mellett biztos vagyok benne, hogy a fogvatartottak lelkiismeretének is jót tesz a közösségért való tevékenykedés."

Munkáltatok közben Fotó: Sal András - BMBVI

A munkálatok végeztével még szebb és minőségibb körülmények között folyhatnak az atlétika pályán a versenyek, valalmint a futballpályán a bajnoki mérkőzések.