A BUFA Kft-nél mintegy 120 millió forintos beruházással nyílászáró üzemet hoztak létre, mely hamarosan megkezdi az új börtönökbe szánt fa- és műanyag ablakok, valamint beltéri ajtók gyártását.

Történelmi léptékűnek nevezhető a büntetés-végrehajtási szervezetet érintő férőhely-bővítési program, melynek során nyolc új börtön épül fel 2018-ig.  A kiemelt cél megvalósításában a Budapesti Fegyház és Börtön mellett működő gazdasági társaság is részt vesz.

Forrás: BFB


A BUFA Kft-nél mintegy 120 millió forintos beruházással nyílászáró üzemet hoztak létre, mely hamarosan megkezdi az új börtönökbe szánt fa- és műanyag ablakok, valamint beltéri ajtók gyártását. A bővítés eredményeként 20-30 fogvatartott bevonásával indulhat meg a termelés.

Forrás: BFB


Váradi Balázs bv. ezredes, a BUFA Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a cég meglévő gépeinek többsége eddig is faipari és műanyag termékeket gyártott, így kellő termelési kultúrával és tapasztalattal rendelkeznek az új tevékenység beindításához. A bővítéssel hosszú távra tervezhetnek, hiszen modern nyílászárókra az újak mellett a régi börtönökben is szükség lesz.
A BUFA Kft. és az intézet közötti jó együttműködés és a célkitűzések összehangolt megvalósítása további lehetőségeket teremt a munkaképes fogvatartottak foglalkoztatásának bővítéséhez.

Forrás: BFB