A GINOP 6.1.2-15 Digitális szakadék csökkentése című kiemelt projekten belül megvalósuló informatikai képzés keretében a mai napon 15 fogvatartott részére indult képzés a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A GINOP-6.1.2-15-0000 számú, Digitális Szakadék Csökkentése elnevezésű projekten belül informatikai képzésben vehetnek részt a fogvatartottak. Az első oktatási héten számítástechnikai alapismereteket, míg a második héten az internetes ügyintézési, és a szövegszerkesztési ismeretek szélesítését, használatát sajátíthatják el a tanulók.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetIntézetünk és az IQSOFT - John Bryce Oktatóközpont Kft. által kötött együttműködési megállapodása alapján összesen 30 fő oktatására kerül sor az elkövetkező hónapokban. Közülük a mai napon az első 15 fogvatartott részére indult képzés. Az oktatást Gerőcs Ibolya matematika-informatika szakos tanár tartja. 

Cséri ZolFotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettán bv. dandártábornok, bv. főtanácsos, az intézet parancsnoka nyitóbeszédében elmondta, hogy a képzés ösztönzi a börtön falai között élők társadalmi felzárkóztatását, segíti a felnőttkori tanulást. Javítja a fogvatartottak szabadulás utáni lehetőségeit az informatikai eszközök ismeretét igénylő álláshelyek megszerzésében.