2018. július 8-án kezdetét veszi a kilencedik alkalommal megrendezendő Hetedhét Játékváros, amelynek előkészítő munkálataiban a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai is részt vettek.

Minden múlandó és minden változik, de a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület együttműködése a gyermekekért örök. Idén már harmadik alkalommal vehetnek részt fogvatartottak a kéthetes tábor logisztikai munkálataiban.

Munka közben Fotó: BMBVI

A tábor a felnőttek mindennapi életébe nyújt betekintést a nyolc és tizenkét év közötti gyerekek számára. Megtalálhatóak különböző foglalkozások, munkahelyek: bank, polgármesteri hivatal, rendőrség és még börtön is. A gyermekek különböző foglalkozások közül választhatnak, ahol „dolgoznak”, amiért megkapják a jól megérdemelt „Gyurójukat” (fizetőeszközüket). Ahhoz, hogy ezek a munkahelyek felépüljenek és működjenek, hathatós segítséget nyújtottak a tábor megkezdése előtt a fogvatartottak, akik sátrakat állítottak, ebédlőt rendeztek be, polcokat és egyéb használati tárgyakat raktak össze.  A munka végeztével a fogvatartottak meghatott örömmel konstatálták, hogy az idei évben is kézzelfogható segítséget tudtak nyújtani.

Együtt egymásért Fotó: BMBVI