Jobb agyféltekés rajztanfolyam indult a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a Betty Edwards által kidolgozott módszer alapján.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében vehettek részt munkatársaink a jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Az ott elsajátított technikákat adják tovább a fogvatartottaknak, amire a kollégák részéről is nagy érdeklődés mutatkozott.Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A foglakozáson résztvevők megtudhatták, hogy nincs szükség rajztudásra, kézügyességre. A két agyfélteke más-más módon dolgozza fel a külvilágból származó információkat. A jobb agyféltekés rajzolás során a kreatív jobb agyféltekét aktiváljuk, s ennek segítségével szinte bármit megrajzolhatunk.

Fotó. Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A jobb agyféltekés rajzolás azonban több mint puszta időtöltés. Nem csak az a cél, hogy jó kép szülessen, hanem inkább az, hogy felszabadítson a napi problémák és a hétköznapok nyomása alól.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A foglalkozások alatt a résztvevők felfedezhetik rejtett képességeiket, fejleszthetik a meglévő készségeiket, ezáltal motivációt és megerősítést kaphatnak arra nézve, hogy képesek a pozitív célok elérésére, az újfajta tevékenység kizökkenti őket a mindennapokból.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A kollégák visszajelzései alapján fantasztikusan érezték magukat, a kikapcsolódás mellett megtapasztalták, hogy olyan képességeket tudnak felszínre hozni magukból.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet