2017. április 25-én elítéltek segítettek a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény kerítésének felújításában.

Idén tavasszal intézetünk hat fogvatartottja vállalkozott az önkéntes munkára, amely a „Megbántam, jóvátenném” resztoratív program része.  Tavaly ősszel, szintén e program keretein belül az idősek világnapján színvonalas műsorral emlékeztek meg a jeles eseményről a program résztvevői.  A fogvatartottak nem csak most, hanem szabadságvesztésük töltésének ideje alatt is dolgoznak a börtönben.

Gy-M-S. Megyei Bv. IntézetA büntetés-végrehajtás támogatja a fogvatartottak pozitív társadalmi szerepvállalását, a jóvátételi tevékenységet, amelynek egyik kiemelt része az időskorúak javára szolgáló jóvátételi program megvalósítása.

A programnak kettős haszna is van: egyrészt az elítéltek a társadalom hasznos tagjainak érezhetik magukat, másrészt a társadalom is elismeri az elvégzett munkát. Jelen esetben az intézmény igazgatója, Panker Mihály is elégedettségét fejezte ki a munkavégzéssel kapcsolatban.

A szimbolikus jóvátételi programok célja a fogvatartottak számára a bűncselekmény következményével történő szembenézés, felelősségvállalás.