A gyulai ifjúságnak számtalan programot nyújtó Mi egy Másért Közhasznú Egyesület főhadiszállásán, a Gyulai Ifjúsági Központban megkezdődtek egy fedett kerékpártároló kialakításának munkálatai a gyulai bv. intézet fogvatartottainak jóvoltából.

 Az egyesület és a gyulai börtön közötti együttműködési megállapodás keretein belül a fogvatartottak megkezdték az alap kiépítését, valamint a járófelület kialakítását, annak a kerékpár tárolónak, amit az ifjúsági központba érkező fiatalok használnak majd.

Forrás: BM.BV.Intézet

 Ament Balázs, az egyesület elnöke elmondta, hogy óriási segítség számukra a fogvatartotak munkája, hisz hozzájuk főként olyan fiatalok járnak, akik ilyen segítséget nem tudnak nyújtani.

 

Forrás: BM.BV.Intézet

 A jóvátételi program során több fiatal is megfordult a központban, akiket megkérdezve arról, hogy mi a véleményük a fogvatartottak jelenlétéről, elmondták:

Egyáltalán nem zavarja őket, sőt nagyon pozitívnak gondolják az ilyen megnyilvánulásokat. Volt, aki ha nem szólította volna az iskolai kötelezettsége, szívesen segített volna.

Forrás: BM.BV.Intézet

A programban részt vevő egyik fogvatartott elmondta, hogy nagyon örül amiért itt lehet, azért mert a fiatalok felnőtté válásában segítő egyesület számára tehet valamit.

Természetesen egy nap alatt nem lehet csodát művelni, vagyis ha elkészül a drótszamár tároló, az átadásról újabb hírekkel szolgálunk majd.