A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának kártalanításáról szóló 457/2016. (XII. 23.) kormányrendelet értelmében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (továbbiakban BVOP) kártalanítást nyújt a Honvéd Egészségpénztár károsultjai számára.

A kártalanítás a jogosult írásbeli kérelmére történik, amelyet az érintettek 2017. február 1. és 2017. június 30. között nyújthatnak be a BVOP Közgazdasági Főosztályára. A jogosultság alapvető feltételeit a hivatkozott jogszabály első és második paragrafusa tartalmazza.
 
A BVOP elkészítette a kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatványokat, amelyek a BVOP honlapján érhetők el a mai naptól. A kérelem csak a mellékelt formanyomtatványok kitöltésével, az abban foglalt nyilatkozatok teljesítésével nyújtható be. A kérelem gördülékeny elbírálása érdekében az érintetteknek be kell szerezni és csatolni a Prémium Egészségpénztár, vagyis a Honvéd Egészségpénztár jogutódja által kiállított igazolást. Az igazolással kapcsolatos további információk a https://premiumegeszsegpenztar.hu/honved-tagoknak oldalon érhetők el.
 
Letölthető dokumentumok:
Formanyomtatvány a Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanítási kérelméhez
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat
457/2016. (XII. 23.) kormányrendelet