A társadalomba történő visszailleszkedés jegyében az intézetben folyamatosan zajlanak a fogvatartottak reintegrációját elősegítő szakmai képzések. A Maglódi úti objektumban kialakított új munkahelyen ez év szeptemberétől 18 fogvatartott munkáltatására van lehetőség.

Az intézet III. objektumában PP, PE, valamint PET műanyagok szelektív válogatását végzi, a kezdeti 9 fős létszám után 18 fogvatartott egy műszakban, hivatali munkarendben. A munkahelyek bővítését külső vállalkozóval kötött szerződés tette lehetővé.
A 2 éves villanyszerelő képzés ez év március 26-án indult a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, Weiss Manfréd Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma vezetésével. Az elméleti és gyakorlati ismereteket is magába foglaló oktatásban jelenleg 16 férfi fogvatartott vesz részt. A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Dobos C. József Szakképző Iskolája felnőttoktatás keretében indított szakácsképzése 17 fogvatartottnak ad lehetőséget a szakképesítés megszerzésére. Az iskola vezetése a kimagasló teljesítményt nyújtó, minden órán aktívan közreműködő fogvatartottak jutalmazását a jövőben kezdeményezni fogja. A tanórákon való aktív szereplés mindenképpen példamutató a többi fogvatartott számára is.
 A büntetés-végrehajtás reintegrációs törekvéseinek egyértelmű sikerének tekinthető, hogy egy korábban már szabadult fogvatartott becsatlakozott az esti felnőttoktatásba, és folytatta a bv. intézetben megkezdett tanulmányait.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet