Tizenhat órás kommunikációs és konfliktuskezelő tréningen vehetett részt a személyi állomány Egerben, amelyet a ConsAct Nemzetközi Tanácsadói Csoport tartott.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők kommunikációs és konfliktuskezelési készségei fejlődjenek, ezáltal olyan ismeretek birtokába jussanak, amelyek segítségével a különböző helyzeteket tudatosan kezelve tudjanak kommunikálni munkatársaikkal. A hatékony kommunikációval a konfliktushelyzetek megelőzhetőek, illetve tudatosan és hatékonyan kezelhetőek. A program elméleti és gyakorlati ismereteket is biztosított a 12 csoporttag számára, akik az intézet különböző szakterületein dolgoznak. Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA két nap alatt a kollégák különböző szituációs helyzetekben, illetve kreatív és életszerű feladatok megoldásában próbálhatták ki magukat. Az önismeret, a problémamegoldás és a konfliktuskezelés szempontjából fontos volt az egyéni feladatok megoldása. Bizonyos szituációs helyzetekben csapatban kellett dolgozni, amely során az együttműködés és az alkalmazkodás képessége rámutatott a csapatmunka fontosságára.