Tüdőgyógyászati osztály

A tüdőgyógyászati osztály 50 ággyal üzemel a kórház főépületétől külön elhelyezett pavilonban, önálló sétaudvarral rendelkezik.

Forrás: Bv. Központi Kórház Tüdőgyógyászati osztály

Járó- és fekvőbeteg ellátás egyaránt történik. A járóbeteg ellátás keretében történik az asthmás és COPD-s betegek gondozása, a nyilvántartásban levő tuberculosisos betegek ellenőrzése, a tüdőszűrés alkalmával kiemelt fogvatartottak vizsgálata, illetve akut tüdőgyógyászati megbetegedések ellátása. Fekvőbeteg ellátás keretében az akut tüdőgyógyászati kórképek ellátását, tüdődaganatos betegek kivizsgálását valamint onkológiai kezelését (Országos Korányi Intézet), a tüdőtuberculosisos betegek kivizsgálását és gyógykezelését végezzük.

Szülészet-Nőgyógyászati osztály

A Bv. Központi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán 22 ágyon látjuk el a szülészeti-nőgyógyászati ellátást igénylő betegeket.

Bv. Központi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztály

Az osztályon 3 szakorvos, 7 szülésznő, 5 csecsemőgondozónő, 1 védőnő, illetve hetente 1 alkalommal neonatólógus szakorvos dolgozik. Évente kb. 40-50 várandóst gondozunk,15-25 szülést vezetünk le, ill. kb. 20-40 nőgyógyászati mütétet végzünk. A lehetőségeinket meghaladó esetek gyógykezelése a progressziv ellátás szellemének megfelelően a Bp.-i I. sz Női Klinikán történik. A fekvőbetegellátás mellett elvégezzük az ország női börtöneiből érkező női fogvatartottak ambuláns szülészet-nőgyógyászati vizsgálatát, onkocytológiai szűrését.

Sebészeti osztály

A Sebészeti Osztály a kórház épületének II. emeletén helyezkedik el.
Általános sebészeti osztályként működik, mely integrálja az általános sebészeti, urológiai,  traumatológiai, ill. fül-orr-gégészeti, esetleg egyéb sebészeti profilú eseteket, kivéve nőgyógyászat melynek külön osztály áll rendelkezésre. Az osztályon belül szakmai profilok szerint nincs elkülönített ellátás, integrálaja az ambuláns sebészeti ellátásra jött pácienseket is.
Forrás: Bv. Központi Kórház Sebészet

Az részleg alapvető feladatai:

- a sebészeti ellátást igénylő betegek jogszabályoknak, szakmai szabályoknak megfelelő gondos ellátása, a kompetencia szintet meghaladó  ill. egyéb szakterületek esetén a megfelelő szintű területileg, illetve KÁNY alapján illetékes civil kórházak látják el kiszállítás vagy őrzött kihelyezések keretében
- az általános és hasi sebészeti, gastroenterológiai, proctológiai, traumatológiai és más engedélyezett profilú sebészeti szakmai feladatok elvégzése
- a szakambulanciák működtetése
- ügyeleti és készenléti szolgálat ellátása
- szakvizsgálat, konzílium biztosítása
- gyógyító, megelőző szakmai tevékenység
- műtéti tevékenység

Ágyszám és kórtermek:
- Sebészet és társszakmák:  40

Végzett műtéttípusok:

Sebészet: emésztőrendszer betegségei (gyomor, vékony- és vastagbél, epe), pajzsmirigybetegségek, jó- és rosszindulatú emlőbetegségek, visszérműtétek, sérvek, szeptikus folyamatok, amputaciók.

Traumatológia: végtag törések műtétei külső vagy belső fémrögzítések alkalmazásával, műtéti fémanyagok eltávolítása, szeptikus végtagsebészet

Proctológia: aranyerek gumigyűrűs, vagy műtéti kezelése, végbéltáji betegségek (sipoly, nyálkahártya berepedés, polypok) műtéti ellátása.

Belgyógyászati osztály

Belgyógyászati osztályt 65 férfi ágy, 9 akut női ágy, 20 krónikus belgyógyászati ágy, és 12 "fertőző" ágy alkotja. A betegeket szakképzett ápolók látják el.

Forrás: Bv. Központi Kórház Belgyógyászat

Osztályunk általános belgyógyászat, de mi látjuk el a szemészeti és a bőrgyógyászati betegeket is. Ezen kívül endoszkópiás vizsgálatokat is végzünk pl. colonoscopia, gastroscopia. Lehetőségünk van még terheléses EKG végzésére is. Az egyéb szakkonzíliumokat, ill. szakbeavatkozásokat igénylő betegek ellátását  a Budapesti Országos Intézetek  (Orsz. Kardiológia, Orsz. Onkológia, Honvéd Kh.) végzi. Igyekszünk munkánkat az orvostudomány mai állásának megfelelően a szakmai protokoll betartásával a bv-s szabályok szigorú figyelembevételével végezni.