Befejeződött a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet felújítása. A rekonstrukció még tavaly szeptember elején kezdődött el a parancsnoki épület homlokzatának felújításával.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet eredeti épülete 1908-ban épült. Az intézeten utoljára 2000-ben végeztek állagmegóvó felújítást.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA rekonstrukció keretében a szakemberek a homokkő lábazatot és a párkányokat újították meg, kijavították a vakolatot és az ablakokat, illetve csatornafelújítást végeztek. A munkálatokban a férfi elítéltek is részt vettek, rácsokat, ablakokat festettek.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA körletépület nyugati szárnyában energetikai korszerűsítés valósult meg hőszigeteléssel, nyílászárócserével. Az elkészült felújítások a hideg téli időszakban elősegítik a fogvatartottak megfelelő körülmények közötti elhelyezését, és jelentősen csökkentik az intézet számlakiadásait.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA munkálatok során fogvatartotti munkával az intézet bejáratát is felújítottuk, valamint új tájékoztatási rendszert vezettünk be. Eddig ezt hagyományos módon, papíralapú táblák kifüggesztésével valósítottuk meg. A belépéshez szükséges információkat egy LCD monitor közvetíti a belépni szándékozóknak, így az ezentúl szükséges információk átláthatóbb formában jutnak el az érintettekhez, és a változásokat is könnyebben tudjuk javítani.