Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Baracska Annamajor székhellyel, valamint székesfehérvári és martonvásári telephellyel működő országos hatáskörű büntetés-végrehajtási intézet.

 A baracskai objektum Fejér megye területén, Baracska és Pettend települések között található, a 7-es főúttól 3 km-re. Az objektum feladata fegyház, börtön és fogház fokozatú, valamint enyhébb végrehajtási szabályok alá tartozó felnőtt korú férfiak szabadságvesztés büntetésének végrehajtása, továbbá a budapesti, Pest megyei és Komárom-Esztergom megyei lakóhellyel rendelkező felnőtt korú férfiak elzárásának végrehajtása. Az objektum több mint 1000 fogvatartott elhelyezését biztosítja.

 A székesfehérvári objektum a városi rendőrkapitánysággal, a járásbírósággal, a törvényszékkel, valamint a megyei és a városi ügyészséggel közös épületben helyezkedik el. Az objektum alapvető feladata az előzetes letartóztatás végrehajtása Fejér, valamint Komárom-Esztergom Megye vonatkozásában, továbbá Fejér megye tekintetében az elzárás végrehajtása. Az objektum közel 200 fő elhelyezését biztosítja.

 A martonvásári objektum Martonvásár területén, a lakott területtől elkülönülten helyezkedik el, az M7 autópályától kb. 200 méterre. A több mint 10 éve használaton kívül álló létesítmény felújítást követő ünnepélyes átadására 2015. március 23-án került sor. Az objektum 126 alacsony biztonsági kockázati csoportba sorolt, külső munkahelyen dolgozó fogvatartott elhelyezését teszi lehetővé.

Az intézet baracskai objektuma mellett különálló egységként működik az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft., amely korszerű péküzemén túl mezőgazdasági jellegű munkahelyeken (pl. tehenészet, növénytermesztés, stb.) foglalkoztatja a baracskai objektumban elhelyezett fogvatartottak nagy részét.

dr. Kiszely Pál bv. dandártábornok
bv. főtanácsos
parancsnok

 

 


 

 


Nagyobb térképre váltás